Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan kan dit best overweldigend zijn. HUYZ.be maakte daarvoor een overzichtelijk stappenplan.

 

Het is vanzelfsprekend dat wanneer je een goede prijs wil voor je huis dat je een zo breed mogelijk publiek aanspreekt. Dit kan best ook wel wat kosten met zich meebrengen. Heel wat vastgoedmakelaars verwerken deze kosten in hun commissie. Daarbij zijn vastgoedmakelaars ook goede verkopers en kunnen ze je juridisch en praktisch begeleiden bij heel dit traject.

 

Om een goed overzicht te krijgen welke makelaars welke diensten aanbieden kan u de immokantoor vergelijking voor jouw regio gratis aanvragen. Dit kan voor West-VlaanderenOost-VlaanderenAntwerpenVlaams-Brabant & Limburg.

 

Ben je toch van plan om je huis zelf te verkopen, dan kan je bij HUYZ ook al de verkoopdocumenten die verplicht zijn bij de verkoop van je woning ( zoals  EPC , Elektrische keuring of asbest attest ) aanvragen.

Verder kan het ook interessant zijn om je huis te laten schatten. Dit kan gratis door een vastgoedmakelaar wanneer je je huis verkoopt, maar dit kan ook door een erkende keurder of nog meer specifiek door een VLABEL keurder.