Verhuizen Checklist.

verhuizen checklist.

Verhuizen Checklist.

Verhuizen kan een stressvolle logistieke nachtmerrie zijn, maar als u vooruit plant, kunt u van uw grote verhuizing een wandeling in het park maken. Laten we eens kijken hoe we een verhuisdag stressvrij en gemakkelijk kunnen maken.Verhuizen Checklist.

Van slimme inpaktips voor verhuizen die ervoor zorgen dat alles past, tot slimme verhuizingen die u geld besparen op verhuizingen, u vindt het allemaal in onze lijst met bumperverhuizingen. Laten we gaan inpakken!

1. Pak in voordat je schat

Als eerste op onze verhuis checklist: geef uw verhuisbedrijf geen schatting voordat u een nauwkeurig idee heeft van hoeveel spullen u moet verhuizen. Het is gemakkelijk om in een kamer rond te kijken en te denken: “Hmm… ongeveer 5 dozen?”, het is minder gemakkelijk om extra kosten te betalen als blijkt dat je veel meer spullen hebt dan je had verwacht. Als je het aankunt om een paar weken uit dozen te leven, doe dan je best om de meeste spullen in te pakken voordat je een schatting geeft. Dit maakt uw offerte nauwkeuriger en bespaart u onverwachte last-minute kosten.

2. Doe alles in een doos. Ja alles

Je zou kunnen denken dat sommige items niet ingepakt hoeven te worden. Vooral als ze onhandig gevormd zijn of gemakkelijk op een stapel dozen kunnen worden gegooid. Dit is de verkeerde benadering. Als je al je spullen in dozen doet, kun je georganiseerd blijven, ervoor zorgen dat je niets verliest, voorkomen dat je verhuizers te maken krijgen met willekeurige stukjes en beetjes (waardoor je hun minst favoriete persoon wordt, dat beloven we je) en je beschermt je bezittingen onderweg in elkaar worden geslagen.

3. Loop voorop door meubels uit elkaar te halen

Een verhuisdag is al stressvol genoeg zonder met een schroevendraaier op handen en knieën onder uw 3-zitsbank te zitten. Een goede verhuistip is om je voor te bereiden op de verhuisdag door alle omvangrijke meubels die niet uit de deur passen van tevoren te demonteren. Dit bespaart u veel stress, uw verhuizing op schema en uw deuropening vrij van blokkades!

Als je echt georganiseerd wilt zijn, waarom stop je je vooraf voorbereide onderdelen dan niet in de opslag om ze veilig uit de weg te houden op de verhuisdag, en kom dan terug voor een tweede batch als je klaar bent om die lastigere dingen aan te pakken?

4. Wees klaar

Verhuizen Checklist.

Het klinkt misschien als een van de eenvoudigere tips voor het inpakken van een verhuis op onze lijst, maar het zou je verbazen hoeveel mensen totaal niet voorbereid zijn op de verhuisdag.

Bespaar uw verhuisteam tijd en uzelf stress en geld door ervoor te zorgen dat u helemaal klaar bent om te vertrekken – zonder kleine extra’s om uit te zoeken – op de verhuisdag zelf.

5. Verplaats geen nutteloze items

Voordat je zelfs maar bent begonnen dingen in dozen te doen, is het tijd om een grote beoordeling te maken van alles wat je bezit. Heb je dit echt nodig, wil je dat echt, zal iemand ooit die eendvormige theepot gebruiken die je van je oma hebt geërfd?

Gooi alles wat nutteloos is weg en stop alles wat je niet wilt maar wel zou kunnen verkopen in een aparte doos. Door deze “te verkopen” items en dozen in de opslag te zetten, zorg je ervoor dat je niet te maken krijgt met nutteloze onzin op de verhuisdag, en kun je wat geld verdienen na je verhuizing als je eenmaal op eBay bent!

6. Denk logistiek

Verhuizen Checklist.

Voordat u met uw verhuisbedrijf gaat praten of in uw gehuurde busje stapt, moet u even de tijd nemen om de logistiek van uw verhuizing goed te bekijken. Is er iets dat u de weg naar buiten belemmert? Zijn er aan de andere kant potentiële logistieke problemen op de nieuwe plek? Van smalle, ommuurde opritten tot het hebben van slechts één sleutel voor het nieuwe pand, er zijn allerlei problemen die u kunnen verrassen en uw verhuizing in een nachtmerrie kunnen veranderen. Bereid je er goed op voor door het gewricht te omhullen voordat je de weg op gaat.

7. Maak gebruik van zelfopslag

Na al dat inpakken, verhuizen en uitpakken, kan het overweldigend zijn om op de nieuwe plek aan te komen in een oceaan van dozen. Een goede verhuistip is om beetje bij beetje te verhuizen. Het huren van een self storage unit kan een hoop stress wegnemen bij het verhuizen.

Bepaal welke dozen en items essentieel zijn en pak ze in naar het nieuwe pand. Zet de rest vervolgens in de opslagruimte en pak een paar dozen elke keer dat je meer ruimte vrijmaakt in je nieuwe huis. Deze stapsgewijze aanpak maakt het ook voor u gemakkelijk om uw verhuizing zelf te doen, zonder dat u professionele verhuizers nodig heeft.

8. Ruim op voordat je er intrekt

Verhuizen Checklist.

Wanneer je op de nieuwe plek aankomt, is de kans groot dat het er een beetje groezelig uitziet.

Je kunt jezelf deze nachtmerrie besparen door met de verkoper of de verhuurder te praten en te regelen dat het wordt schoongemaakt voordat je er intrekt, professioneel of met je eigen eerlijke handen. Dit maakt de verhuisdag een stuk minder stressvol en bespaart u dat zinkende gevoel wanneer u eindelijk aankomt met al uw dozen.

9. Controleer verhuizen checklist nog een keer. Label je dozen.

verhuizen checklistOm verwarring en gedoe te voorkomen, loont het om uw dozen goed te labelen. Vermeld de kamer waarin ze moeten eindigen en een beschrijving van wat erin zit. Volg deze handige inpaktips voor verhuizen en u zult genieten van een relatief vlotte en stressloze verhuisdag! Veel geluk!